NORDESTE - AMAZONAS

Ni vet den där gången jag var i Amazonas? Inte? Nej, kanske för att jag har glömt att skriva om det. Hehhehehe. Så nu, över ett år senare (WHAAAAAT hur fort har tiden gått?!) är det dags! BILDBOMB, HERE WE GO!


I maj förra året åkte jag och två kompisar upp i Brasilien, till Manaus. Där hoppade vi in i en bil med ett gäng supersköna främlingar och en guide, tog en båt, hoppade in i en trång, varm van och till sist var vi framme vid Amazonfloden


Här är vi, glada efter att äntligen ha fått hoppa ur bastubilen efter nån timmes resa...


...för att stanna till här i väntan på en mindre båt


Och här är vi! Olivia, jag och Charlotte: svettiga och glada i båten på väg till vårt camp


Hrär möts två floder, ser ni färgskillnaderna????
 

Och ser ni varför det kallas regnskog elleeer??

Och här har ni lite utsikt från båten


Och lite utsikt i rummet som vi tjejer bodde i. Charmigt ändå ju, gillade det! Där bakom draperiet var toan. Tur att alla vi gilllade varann haha


Fanns dock inga täcken så fick ta handduk


Här är vi när vi fiskar piraya första dagen. ALLA BILDER DÄRIFRÅN ÄR BORTA, får spunkryck!!! Fattar itne var dom är så nu får ni inte se när jag badar i Amazonas eller när vår guide fångar en alligator mitt i natten (hög som ett hus var han också... och självklart släppte han alligatorn sen!!))


Men här är klockan runt halv 5 första natten iallafall tror jag?Vi gick upp för att titta på soluppgången och väntade i typ en timme för vi var för tidiga. Det var också molnigt så dom andra gick och la sig igen


Men jag stannade kvar lite och fick se lite rött på himlen iallafall


Plus att jag hade sälle av världens sötaste katt! Win-win!


Här är utsikten från där vi åt mat


Och så nästa dag! I träbåtarna på floden igen! Rumpan mådde sååå dåligt efter alla timmar i den...


Här har vi en lite smickrande bild på några i gruppen + våra guider där bakom. Vad gör man inte för att skydda huvudet mot solen liksom?


Reeegnskoooog


Paniken när vi nuddade det där trädet så en galen hoppspindel hoppade runt i båten...Framme vid vår plats där vi skulle börja vår rundvandring i skogen!!!En av våra guider försöker locka fram en tarantula när en puma plötsligt springer i en halvcirkel runt oss(!!!)


Ett tag senare dök helt plötsligt en vildhund upp♥


Men jaha, hej stora myrstack


Här lökar vi sönder pretty much


Eduardo brände fram lite gummi


"Åh, här är en död röd spindel, den kastar vi på varann." INTE OK.


Och här var nåt annat äckel som var framför oss som vår guide kastade upp i trädet?!


"Watch out for snakes" sa guiderna och försvann ett par minuter. Ba okeej. Eeh. We will..?!
 

Det var såååå skönt att komma ut i den lite friskare luften igen!


När man efter flera timmar försöker hitta en skön pose i båten...


Delfin!!!!

 Typ världens sötaste barn som bodde där


Och så världens härligaste grupp!!!! Vi hade bara tid att stanna två dagar så efter det här fotot åkte vi tillbaka söderut i Brasilien igen och oommmgg, det har typ aldrig varit skönare att duscha!!
 

Drömsemestern

När jag kom hem från Gotland hade jag två veckors semester kvar. Let's have a look at hur jag spenderat tiden so far, shall we? Well, hela förra veckan var jag hundvakt plus att jag startade starkt med grov pms. Till råga på det blev katten sjuk så har hängt på Ultuna djursjukhus en hel del.

Den här veckan började bättre: jag hade sån energi och fick massa gjort igår - fram tills att min storebrorsa ringer. Han har fått punktering halvvägs till Nynäshamn och jag måste hämta upp min syster och hetsköra till honom för att han ska hinna med färjan till Gotland. Vi hittar honom, byter bil, väntar sedan i 40 minuter på vår lillebrors snälla kompis som kom med reservdäck för att sen spendera 20 minuter åt att leta bilnyckeln som tappats nånstans i gräset hehe. Var heeelt slut när jag kom hem. Och idag då? Jag skulle åka in med katten på återbesök (hon mår bra nu!!) och det tog över fyra timmar... Så trots att jag mest bara väntat och lugnat katten är jag heeelt slut idag igen. Wtf.

Well well, alla jobbar ju ändå så det är okej. Imorgon ska jag läsa i solen istället om det finns nån♥

Bilden är en ganska bra sum up på hur jag har spenderat mina dagar

:)))))))

När det har gått så pass lång tid att det är bäst att låtsas som ingenting... Hej!! Idag har varit en bra dag. Pmsen har gått över (ni vet hur man får mersmak på livet efter det, precis som när man äntligen blir frisk efter sjuka eller börjar må bra igen efter en bakisdag eller när man känner att man inte längre behöver springa till toaletten och spy på gotlandsbåten hem efter 3 timmar på blåsigt hav (yep, that happened last week, roligaste båtresan ever<3)) så nu känns äntligen allt lite ljusare.

Det är sol och jag och sessan som jag hundvaktar har promenerat i skogen i en timme med podd i öronen, läst i solen och till slut parkerat oss nyduschade i soffan med en Vänner, kaffe och choklad.
Det låter ju inte helt fel, riiight? Nåväl mina vänner, jag orkar inte köra en superuppdatering men förhoppningsvis kommer lite spridda skurar av awesome blogginlägg då och då so stay tuned amigos!

El dogo under våra rutinmässiga powernaps efter morgonpromenaden

RSS 2.0