Florípa

Florípa. Hur vackert som helst med sina kritvita stränder kantade av ljusgråa klippor och omgivna av gröna berg. Förstår ni hur underbart det har varit att ligga på stranden i perfekt värme och bara gå ner till vattnet för att guppa runt i vågorna i en stor badring? Eller känslan att bara hoppa in i en kombi och glida runt i staden med handen utanför, så mycket vind i håret och hög musik? Eller att bo 20 pers i ett stort hus med biljardbord, pingisbord, pool, projektor, stor trädgård och litervis med alkohol?

Helgen har varit sååå bra men sååå slitsam. Tre dagar med så mycket festande, förstår ni hur skönt det var att komma hem 05:00 imorse och bara lägga sig i sin egen säng och sova utan att ha druckit haha? Såå skönt. Nu när jag är utvilad hade jag lätt kunna åka tillbaka, sån sjukt bra (och annorlunda) påsk!

 

Semana Santa

Semana Santa aka påsken närmar sig så på torsdag 05:00 drar jag och 19 andra iväg i två vans till Floripanópolis för en weekend i ett stort hus med pool. Men alltså ni hööör ju. Hur kul kommer det inte bli? Fyra dagar omgivna av stränder i ett hus med inbyggd churrasco (barbeque) med en salig blandning av brasilianare, spanjorer, fransoser, tyskar, svenskar, amerikanare och mexikanare. Iiih!

 
 
 

St Patricks day + poolparty

Så. En ny måndag och en händelserik helg senare. Internet vill ju inte riktigt jobba med mig här och när jag har skola är jag så trött på kvällarna (så långa dagar) och på helgerna hinner jag knappt vara hemma men måndagar är bra dagar. Då hinner jag ta igen mig. Så. Helgen då? Firade St. Patricks day, först med öl och burgare i fransmännens lägenhet och sen Bom Fin där det var street party. Folk öveeerallt, så fullsmockat! Köpte lite grön öl, tog på en grön hatt och försökte prata lite irländska. Precis sådant som bör göras på St. Patricks day liksom, fattades bara gröna kläder och lite pysslingar.

I fredags (är ju ledig från skolan då) checkade jag, Carro, Olivia och Ian in på hotell här i Porto Alegre för att utnyttja deras pool. Skööööööööööönt. Och så lite room service och äta mat i sängen, hur nice? Så nice! Så pass nice att vi återhämtade oss, tog varsin caipirinha och drog till Natalia för poolparty och pizza! Det regnade halva kvällen och himlen var ständigt upplyst av blixtar långt borta men vi hoppade in i poolen ändå och körde volleyboll, blindbock och massa annat. So much fun! Resten av helgen har dock varit luuugn. Det har regnat stor del av tiden så har hängt på restauranger, promenerat runt i fina områden, sovit massa och ja, spenderat den som söndagar ska spenderas.

 

Gramado happend

DET HÄR INLÄGGET SKULLE UPP FÖR EN VECKA SEN MEN INTERNET VILLE INTE

Helgen kom med en smäll, och vilken jädra smäll sen.
 In a good way! 9:00 skulle vi dra från Porto Alegre och 9:20 (fransmän och deras tidsoptimism...) var vi på väg mot Gramado för en dag och en natt med mys, vin och choklad. Tänkte vi. Blev istället en hel helg med poolpartyn varje kväll, beställning av massa caipirinhas på room servicen, nära på utslängda från hotellet, göra egen choklad på fabrik, åtta pers i en bil för fem, besök av massa parker och god mat med ett sjukt härligt gäng!

Helgen blev ju ännu bättre på lördagen när vi skulle hitta ett nytt hotell (tror inte dåvarande hotellet hade tillåtit oss att stanna en natt till heheh) och fick checka in på ett hotell med privat inomhus pool, stort utomhusområde med massa soffor, stooort hotellrum med himmelsäng och ja, vi fick ha så mycket party vi ville i poolen. Hur bra hotell??? Sån bra service! Allt för under 300 spänn. Soooft.

Parque do Caracol


När bilarna inte räcker till...


Graaamaaado

Jaaaantar

Den uppvärmda poolen med litet vattenfal där i bakgrunden hihi

Promenad runt Lago Negro

Fick en guidad tur på det tionde vackraste McDonalds i världen hahaha
(så fucking random)
 

Vardag

Sitter omgiven av choklad i min säng, eländig och bedrövlig. Japp, har blivit sjuk. Tack och lov har jag varit ledig idag så har mest legat ute lite i solen, tagit mig till affären och nu tar jag kväll med Vänner och ja, choklad. Imorgon ska jag på mina första riktiga lektioner; har skola 14:00-22:45 varav en av kurserna är Creative Writing. Kul ju!! Har även Project Management och Portugisiska där läraren enbart pratar portugisiska och inte förstår engelska. Första lektionen var... intressant. Haha. Men det är bra, då måste vi verkligen anstränga oss för att förstå! Dock hade det ju varit skönt att ha någon som kunde förklara hur man faktiskt bygger upp meningar och böjer verb och sånt haha...

Lat pga sjuk så ni får min instabild från vattenfall i lördags, fiiiint

RSS 2.0