Verkligheten kallar

4 timmar och 200 sidor senare är det nog dags för mig att komma tillbaka till verkligheten igen. Mat skall lagas, duschar skall tas, ipren skall intagas, kläder skall bestämmas, ändras och sedan bestämmas igen, Thereses studentkorridor skall inspanas, vin skall förtäras och en troligtvis jädrans lång kö utanför Stocken skall uthärdas för att sedan, förhoppningsvis, få röra på höfterna i takt till musik och någon (/några?) gånger under kvällen utbrista ordet "shots?!". Let's get it oooon!

 

Done and done

Uppsatsen inlämnad tre timmar tidigare än deadline och det firas med bio ikväll! Eller firas och firas, är sjuk med halsont och febrigt huvud så blir snarare ett halvblunda-framför-filmen men sånt är väl kul det med!!! Gone girl blir det, den ska ju vara bra har jag hört. Puss på er /smitteli

 
 
 
 

This day

En stor påse kläder och flera kramar senare samt en saknad som börjar redan nu åkte jag ifrån världens bästaste lillasystern idag efter att ha sagt hejdå till henne. Hon drar till Nya Zeeland imorgon för att hänga där, i Malaysia och i Thailand i två månader. Inte alls avis... Resten av dagen har spenderats på ett så pass roligt sätt som att skriva uppsats med min grupp. Men det var faktiskt jätteroligt! Spånande på halloween-outfits och se på fasen, det verkar som att vi äntligen har knäckt vad vi ska vara OCH alla är nöjda HÖR OCH HÄPNA. När tusan hände det senast? Ja, idag.

 

Lite helg och sånt

En lördag som bestod av högskoleprov, el clásico (.....det är okej, vi kommer igen....) och filmmys med Paula samt en söndag som bestod av pyssel hos Emelie och sen familjehäng. Mysigt ju!

Gjorde en liten halvtöntig tavla but I like it ( blev sne trots alla tusen omskrivningar morr /perfektionisteli fick inte igenom sin perfektion)

Wanderlust

 

 
 
 

Food

Kollade vilka bilder jag hade från de senaste dagarna som jag kunde lägga upp här och insåg att dom enda är typ matbilder. En från tidigare i veckan när jag, mitt i uppsatsskrivandet, blev så sugen på pannkakor (sagt och gjort) och den andra från igår när Linnéa blev kidnappad och överraskad med en liten födelsedagslunch. Har egentligen en från idag också när jag och Majan lagade matlådor till imorgon och åt lunch samtidigt som vi pluggade till högskoleprovet men den bilden blev så bedrövlig så den får ni inte. Sug på den ni! Nu ska jag äta resten av pannkakorna, duscha och plugga. Peace!

 

CL

Inledde morgonen idag på gymmet med Paula. 30 min crosstrainer sen lite lama vikter för träning av benen (försöker träna upp mitt knä (ja jag vet, bra att köra 30 min på crosstrainern då.... )) och kändes såklart så pass skönt efteråt att jag till och med orkade skriva på min uppsats. När jag blev för trött drog jag till Oliwen ett tag för att laga middag och kolla på Champions League. Weeell, gick inte riktigt som jag ville men men, den viktigaste matchen igår blev bra iallafall! Med dubbla vantar, mössa, sockor, fleecetröja och en höstjacka kunde jag sedan ta mig fram på cykeln utan att förfrysa och nu är jag hemma i värmen igen. Hade tänkt krypa ner i sängen och sova bort huvudvärken. Vaffö är den tillbaka för? Å vaffö försvinner den inte? Trots två ipren... Morr. Aja puss puss kram kram hej hej!

 

Books - the only thing you can buy that makes you richer

Det var länge sedan jag blev så uppslukad av en bok. Jag har saknat det lite. När man känner alla deras känslor som ens egna, ler med dom, gråter med dom och även när man lägger undan boken är deras liv kvar i tankarna. Sympatisk identifikation och jag kan bara nicka och hålla med. Ska dock försöka flytta fokuset nu från bokens karaktärer till Champions League och fotbollens värld istället. En himla kontrast men uppslukas nog snart (associativ identifikation; uppslukad av ett kollektiv vid t.ex. fotbollsmatcher. Är dock själv nu men lever nog snart upp med publiken på Camp Nou).


Morgonstund har guld i mund...

"Man har hela dagen framför sig när man går upp tidigt". Ja alltså tanken är god men varje gång jag har haft en föreläsning 8-10 och sen har hela dagen ledig har det bara resulterat i en lång powernap när jag kommit hem och idag var inget undantag. Otroligt skönt att sova MEN jag har faktiskt hunnit med lite mer än bara sömn idag; jag har precis översatt två danska texter till svenska för organisationen jag volontärar lite för. KUL JU och sjukt intressant läsning under själva översättningen. Måste ju fördriva tiden med nåt när jag inte längre har nåt tentaplugg hehehh. Nä ni, nu ska jag våga mig på att färga håret för första gången, det har alltid varit någon av mina systrar som ansvarat för färgandet men man tager vad man haver och nu blidde det mig. Best of lucks to me!

 

After the tenta

Har matlådan i mikron, datorn i knät och en trötthet lite varstans i kroppen efter dagens tenta. Trött i huvudet efter all ansträngning, trött i handen efter allt skrivande och trött i kroppen efter träningen igår (det fick komma med i samma kategori ändå). Dock tror jag att det har varit värt det, jag tror det gick bra. Faktiskt. Jag bör ha klarat G, annars blir jag rejält förvånad och besviken. Jag gick in med inställninge att jag skulle satsa på ett VG på den här tentan och vi får väl se hur långt det tog mig, men till ett G bör det iallafall ha tagit mig. Nu ska jag slå på nåt Vänner-avsnitt, äta och bara äääntligen få koppla bort allt plugg (fram tills imorgon för då börjar högskoleprovsplugget woop woop!!! ;))


Pretty much den här nivån min hjärna är på nu
 

Tentaplugg, still

Är helt mör i huvudet av allt plugg men sista dagen inför tentan, ba att fortsätta, sista växeln nu! Om nån timme tar jag en välbehövlig paus för ett Intensivjympapass. Vet ni hur jag tar mig till gymmet? Jo jag cyklar. På min cykel. Min nya, skinande rena fina röda cykel. Hihihihihihi. Inköptes igår så nu kan jag susa fram igen, fort som blixten. Ska cykla så snabbt imorgon till tentan att mina klassisar inte hinner med. skkkj. Stop svamling now, focus on the plugg istället. Okej. That I'll do.

Tentapluggade i eko 4½ timme igår. Typ hälften var effektiv tid = duktigt för att vara oss

GH

Bröt tentaplugget igår med lite välbehövligt pubbesök. Körde kort, drack cider, grät av skratt, råkade ut för skumma människor, blandade rödvin med salt och tog sen bussen hem vid 01:15. En lagom kväll som var skitkul, more of those please! Efter tentan och högskoleprovet dååra. Nu: plugg och sen hem till päronen för familjehäng, mat och skriva ut alla papper, PEACE!

Asnöjd i köket en subway och rejält mycket dräll senare

Tentaplugg och andra viktigheter

Mitt tentaplugg hade definitivt sin lägsta punkt när jag skrev det där inlägget innan. Det är fortfarande myycket men det är under kontroll. Mina största problem just nu är istället nackspärr + huvudvärk pga för mycket läsning och en rastlöshet + dåligt samvete = vill göra något men får dåligt samvete för det känns som att jag bara borde plugga. Ack, sicka dilemman. Bilda sig eller roa sig?

Jag har varit väldigt duktig denna vecka förövrigt. Jag har varit i Stockholm och fått prata med den kommunikationsansvarige på en organisation jag sett upp till väldigt länge och nu har jag mixat tentaplugget med att göra mitt första volontärarbete för dom i form av att korrekturläsa deras tidning. Har också varit på en inspirationsfrukost för att vara volontär i Sydafrika. Blev adresserad i slutet som "the crazy catlady" so I have that going for me which is nice. Och ja, en satans massa tentaplugg också under veckan. Funderar på att rebella ikväll och dra ut på en mindre pubrunda. Återstår att se gott folk. Nu ska jag komplettera sammanfattningen om den senaste boken, poss!

 

Bitterli

Bitter, utan cykel men med nackspärr, sitter jag och spiller ner skrivbordet med choklad medan jag tentapluggar. Klart som fasen jag inte har en cykel vid mig när jag tentapluggar kanske ni tänker och det är klart som fasen, ännu mer klart eftersom jag inte längre har en cykel för den kände någon för att sno igår. MORRR. Var inte för jättearg tills min nackspärr och osammanhängande anteckningar kom. VAFFÖ STÅR DOM SAKERNA PÅ VISSA STÄLLEN? HUR TÄNKTE JAG DÄR? VAFFÖDÅDÅ? Många frågor idag, kanske dags att ta en paus från anteckningarna, läsa lite i kurslitteraturen och sluta äta upp chokladen jag inte ens tycker är god (äh stryk det sista, let me eat).

JAG SOM INTE ENS GILLAR CHOKLAD, förstå hur upprörd jag är som äter det ändå????

Otroligt diffust antiklimax

Det där fruktansvärt totalnördiga i-landsproblemet när jag har varit hur jättetaggad som helst på att skriva en sammanfattning inför tentan men nån i klassen redan har lagt ut en gemensam på facebook.... WELL NOW IT'S JUST A WASTE OF TIME TO DO MY OWN och nörden i mig står med armarna i kors, putar med läpparna med en sur min och stampar barnsligt med foten i marken.

 

Spring för livet

Cyklade till Valsätra imorse för att springa för livet. Seriously. Ett välgörenhetslopp som heter Spring för livet. Jag har inte varit med i det sen jag var liten och livrädd för jag trodde man skulle springa ifrån en t-rex. Dock kunde jag inte springa överdrivet mycket, sprang fyra varv (1 km var) och resten gick jag, mitt knä gjorde för ont. Blev omsprungen av både mamma, pappa och alla små barn. Kändes..... bra..... Men det var rätt beslut att sluta springa iallafall, sitter här nu med en ljumske som gör pissont och knän som gör att jag hoppar stelbent ner i trappor med hjälp av räcket. Weell, that's the thug life of a 24-year old. Nu är jag hemkommen, nyduschad och nyäten efter en liten familjedag och jag tänkte spä på tantvarningen ännu mer genom att lägga mig. Typ nu. Puss!

Det där med att röra sig medan man fotar... Men fint vare under loppet iallafall, syns nästan!

My book

Ikväll tog jag tag i en av mina största och en av mina äldsta drömmar. Jag har skrivit min första sida. I min första bok. Iih. Har en hel livslängd kvar på boken typ men jag har en idé, en tanke, ett namn och en första sida och det, kära ni, det känns hur bra som helst! Till råga på allt har jag satt upp min hylla också, vilket inte alls hör till samma kategori men det var också duktigt gjort av mig och därför behövde det bli sagt. Och så petade jag utgång för att jag faktiskt hellre ville vara hemma och hänga med mig själv. Åh sicka mogna och sköna val jag gör ikväll, se på fasen. Vuxenpoäng deluxe.

 

Amazing Race Pubrunda

Majoriteten av de senaste inläggen har handlat om festande saaatte.... Varför avsluta ett vinnande koncept? Skjjj. Nä men pubrundan jag var på i helgen måste ändå berättas om. Vet ni varför? Jo för det var en Amazing race pubrunda!!!! Amazing race = skitbra. Pubrunda = skitbra. Vad kan gå fel liksom? Inget tydligen för mitt lag, snabba sniglarna, vann! Blod, svett och tårar!

Så. Konceptet då? Vi var i lag (nähä) och skulle genom ledtrådar via sms ta oss till olika nationer där vi skulle utföra olika uppdrag vilket skulle dokumenteras i mms tillbaka till domarna. Dansade små grodorna/snabba sniglarna med personal från Snärkes, sjöng en uppländsk snapsvisa med en personal från Uplands iförd blond peruk och mustasch, körde skottkärran drickandes öl, illustrerade homo, bi och trans på en och samma bild och ja, typ sånt. Kvällen avslutades med 04-släpp på Norrlands och trots att jag hade en huvudvärk from hell så var det så sjukt kul!

 
FÖRE

 EFTER
 

"Jag föredrar att leva enkelt, för många saker skapar bara problem" José Mujica

I måndags efter föreläsningen blev jag upphämtad av Elsa. Tillsammans med Dilan tog vi en liten tur ut till hennes stuga och vi lyckades träffa in den i stort sett finaste höstdagen. Sol, inga moln och klar kylig höstluft. En perfekt dag att sitta ute vid trädgårdsmöblerna och äta lunch, prata framtidsplaner, fira Dilan, fika, läsa fina citat, dagdrömma om vår författarkarriär, starta bokklubb på riktigt (Louise, du är inräknad) och sen sätta oss ute på bryggan i vattnet. Fina, fina Sverige♥

 
 

RSS 2.0